Om vårt företag
Restaurang Spice Sisters drivs av två utbildade kockar som har tidigare bakgrund att arbeta tillsammans i Kumlaby skolkök. Vi är födda och uppvuxna i Kenya och Tanzania, där vi fick vår grundläggande köks- och restaurangutbildning. Det finns lång och gedigen erfarenhet av restaurangbranschens som ger goda förutsättningar att driva en egen verksamhet.
Österut från Kenya och Tanzania, en bit ut i Indiska Oceanen, ligger den mytomspunna ön Zanzibar, ofta kallad Spice Island, Kryddön på svenska. Med tanke på att Afrika är den näst största kontinenten är det förvånande att vi inte äter mer afrikansk mat här i Sverige. En stor del av vår gemensamma matkultur har sitt ursprung just från Zanzibar. Pepparsorter, ingefära, kardemumma, nejlikor, kakao, kokos och mycket mer kommer med tiden att introduceras i Spice Sisters menyer. Om man bortser från Nordafrika har få recept från den afrikanska kontinenten mött den svenska matkulturen. Det kommer vi att ändra på i kombination med svensk husmanskost.